Columbus superheld

In april 2019 was het zo ver! De lancering van de Earth Ambassadors Community van het Columbus Earth Center. Een groep, opgezet door viaStory, die zich inzet het vandaag beter te doen dan gisteren en morgen beter dan vandaag. Iets waar wij bij The Broth Bar iedere dag aan werken. De uitdagingen waarmee de aarde wordt geconfronteerd, kunnen we namelijk niet alleen oplossen. Ze zijn systemisch en daarom zijn samenwerking en verbinding cruciaal.

Columbus is een theater over de mens & de aarde en richt zich in de eerste plaats op liefhebbers van de schoonheid, de variëteit en de duurzame ontwikkeling van de wereld. Het is een neutraal en onafhankelijk instituut. Een plek die het in zich heeft om een breed publiek te bereiken met een boodschap die een breed publiek aangaat. Die beweging, dat netwerk, die community, die noemen we de Earth Ambassadors.

In het onderstaande interview voor het Columbus Earth Center vertelt Charlotte over onze visie bij The Broth Bar en hoe wij willen bijdragen de wereld iedere dag een beetje mooier te maken:

Gezond eten met duurzame ingrediënten, daar draait het om in The Broth Bar in Maastricht. Specialiteit van het huis is de supergezonde bottenbouillon, gemaakt volgens oeroud recept. Charlotte van Loo, eigenaresse van de zaak, vertelt er vol enthousiasme over:

In de loop der jaren heeft ons team veel kennis opgedaan over wat nou écht gezond eten is. Onze huidige voeding levert veel minder voedingsstoffen dan je nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren. We weten al eeuwen dat échte biologische bottenbouillon je immuunsysteem versterkt en je lichaam een flinke healthkick geeft. Maar zelf verse bouillon maken is een tijdrovende klus. Daarom besloten we een zaak te openen die het helende, heerlijke en verwarmende goedje makkelijk beschikbaar maakt.

“Weer ouderwets koken, zoals oma vroeger deed. Zonder pakjes en zakjes, maar met lokale en seizoensingrediënten. Je staat misschien wat langer in de keuken, maar het is lekker, gezond én heel mindful.”

Lokale ingrediënten

Zo’n anderhalf jaar geleden ging The Broth Bar van start. In de hippe dagzaak kun je terecht voor de heerlijke bouillon, maar ook voor allerlei andere lekkere en gezonde gerechten. Handig: je kunt de gerechten ook meenemen. We maken gebruik van verse ingrediënten uit de directe omgeving. Charlotte: “We maken gebruik van (dierlijke) producten van eerlijke – veelal lokale – herkomst en van dieren die een natuurlijk leven hebben geleid en gras gevoerd zijn. Onze bouillons worden bereid van gras gevoerde of vrije-uitloop dieren, met gefilterd water en met biologische en waar mogelijk biodynamische groenten.”

We vinden het vooral heel belangrijk om ingrediënten op de juist manier te prepareren. Ons (huisgemaakte en glutenvrije) brood staat overnacht te fermenteren met waterkefir. Peulvruchten worden de hele nacht geweekt. Alles wat we bereiden is erop gericht om de spijsverering zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Op die manier kun je namelijk het beste alle voedingsstoffen opnemen. Mensen met een darmgevoeligheid of allergieën kunnen bij ons hun hart ophalen. Maar natuurlijk kun je ook ‘gewoon’ lekker komen eten. We bieden een menukaart aan met gerechten van een hamburger over een tosti tot heerlijke stoofpotjes en curry’s.

Duurzaamheid voorop

“Omdat we zoveel mogelijk lokaal werken, is ons aanbod niet oneindig. Grootschalige catering kunnen we dus niet bieden. Maar dat is ook niet erg, want duurzaamheid staat bij ons voorop. En gelukkig weten steeds meer klanten onze zaak te vinden en kunnen zij onze manier van werken zeer waarderen. Dat geeft ons de motivatie om The Broth Bar elke dag opnieuw een stukje beter te maken. En de wereld een beetje mooier, met échte voeding!”

viaStory is een creatief bureau dat staat voor duurzame communicatie. Bij viaStory werken ze aan communicatie met een impact. 

By |2019-05-17T20:32:40+00:00mei 15th, 2019|Blog|0 Comments